Acasă Card de credit

Card de credit

Cardul de credit este alimentat cu banii unei anumite unitati bancare, posesorul cardului de credit fiind obligat sa ramburseze creditul in functie de dobanda si de perioada pentru care a fost utilizat.

Cardurile de credit si de debit pot fi emise in valuta sau in lei, carduri pentru persoane fizice sau juridice, carduri care pot fi utilizate numai in Romania sau carduri cu circulatie internationala.

Utilizarea lor este diferita deoarece Maestro este utilizat drept card de debit, iar MasterCard este utilizat drept card de credit. Iata diferentele:

  • Institutiile financiare care folosesc marca aceasta de carduri de debit sunt sprijinite de retelele Maestro;
  • Procesarea MasterCard a banilor are loc electronic sau manual, in timp ce in cazul cardului Maestro procesarea se realizeaza prin intermediul terminalelor electronice;
  • MasterCard plateste rate de dobanda mai mari in comparatie cu cele Maestro in tranzactiile financiare;
  • Daca optezi pentru MasterCard, poti plati in rate atunci cand iti doresti acest lucru, fara prea multe complicatii;
  • Limita maxima a platilor depinde de diversi termeni care se solutioneaza reciproc intre consumator si emitent;
  • Cardul Maestro poate fi folosit la un bancomat, in timp ce Mastercard nu poate fi utilizat in modul acesta.

Indiferent care ar fi alegerea ta, verifica fiecare detaliu in parte. Aceasta este singura modalitate de a fi sigur de faptul ca nu ai cum sa dai gres.

Ca in oricare alta situatie, intalnim atat avantaje cat si dezavantaje. Important este sa optezi pentru un serviciu sau produs care ti se potriveste tie si stilului tau de viata, astfel incat sa ai parte de o multime de beneficii interesante.