Cod de securitate card

Codul CVC sau CVV este codul format, de regula, din 3 cifre, pe care il gasesti pe spatele cardului. El este numit CVC (Card Verification Code) de catre Mastercard si CVV (Card Verification Value) de catre VISA. Acest cod este codul de securitate al cardului care de obicei ti se solicita atunci cand faci cumparaturi online.

În zilele noastre, pot fi ușor de obținut datele de pe un card de plată străin, de exemplu, în magazine camerele video de securitate ne înregistrează aproape în timpul fiecărei plăți. Din acest motiv, codul de verificare CVV / CVC este situat pe spatele cardului și oferă măsurile de siguranță de bază. Prin urmare, codul CVV / CVC este necesar pentru toate plățile prin internet în cazul cărora cardul de credit nu este prezent fizic și unde nu poate fi solicitat codul PIN personal al cardului de plată.

Cod de securitate card

CVC / CVV este acronimul prin care este cunoscut codul de securitate de pe un card. Nu contează dacă este debit sau credit, toate au acest mecanism care vă permite să aveți o garanție nu numai de legalitate, dar și că acestea sunt emise de entități care asigură securitatea.

În cazul în care doriți să cunoasteți totul despre codul de securitate al cardului, vă invităm să continuați să citiți această postare. Aici vom explica unde il puteți găsi și care sunt principalele sale avantaje. Să nu mai pierdem timpul și să începem să vedem imediat!

Care este codul de securitate de pe carduri?

A vorbi despre codul de securitate de pe cardurile dvs. înseamnă a vorbi de CVC / CVV, așa cum este mai bine cunoscut. Este un fel de mecanism prin care se evita ca oricine altcineva, care nu este titularul cardului, să îl folosească fără consimțământul acestuia. Are în mod specific trei sau patru cifre.

Metoda prin care funcționează cod de securitate card este că, deoarece cifrele nu sunt în relief , nu poate fi imprimat pe chitanțe. De ani de zile această modalitate a fost una dintre cele mai bune pentru a păstra securitatea tuturor utilizatorilor din entitățile bancare.

Cardurile bine cunoscute în lume, cum ar fi Visa, Mastercard si Diners Club au codul de securitate situat în partea dreaptă a benzii pentru semnarea pe spatele cardului. Locația își propune, de asemenea, să consolideze securitatea pe care o au clienții în documentele lor.

Card de credit cod de securitate

Când vorbim despre cardurile de credit și codul lor de securitate, ne referim la așa-numita Verificare a Datelor de Card sau CVV. În anumite ocazii, sistemul este solicitat să efectueze tranzacții cu cardul de credit și astfel să garanteze securitatea utilizatorului și a banilor acestuia.

Funcția pe care o îndeplinește se adaugă numărului cardului bancar care este gravat sau tipărit pe spatele cardului. Este utilizat în mod special în cazurile în care codul PIN ales de utilizator nu funcționează. Și la fel ca în cazul cardurilor de debit, ceea ce face este să ofere mai multă securitate și încredere.

Amintiți-vă că banii sunt în joc, deci este foarte important ca entitățile bancare să păstreze încrederea și securitatea în toate operațiunile făcute de clienții lor.

Tipuri de cod de securitate card

Cu siguranță nu știați că există diferite tipuri cod de securitate card care sunt determinate în funcție de caracteristici diferite. Dar nu vă faceți griji, deoarece nu trebuie să căutați mai departe … Aici vă vom arăta care sunt acestea, astfel încât să puteți începe să le deosebiți!

CVC1 sau CVV1

Codificarea și utilizarea codului de securitate sunt determinate de tipul acestuia. De exemplu, în cazul CVC1, acesta este codat pe a doua pistă a benzii magnetice a cardului și este utilizat pentru tranzacțiile care trebuie efectuate cu cardul prezent.

Scopul fundamental al acestui cod de securitate card este de a verifica dacă acesta este utilizat numai în mâinile comerciantului. Este recuperat automat când cardul este trecut prin banda magnetică, la un punct de vânzare autorizat.

CVV2 SAU CVC2

Acum avem și un al doilea tip de cod de securitate card. Foarte des este căutat de comercianți pentru tranzacții fără card, adică cele care au loc prin telefon, fax, e-mail etc. Sunt mai puțin frecvente în ceea ce privește utilizarea, dar există cazuri si cazuri.

Carduri cu cip

Și, în sfârșit, avem un tip de cod de securitate care este mai puțin cunoscut în lumea cardurilor de debit sau de credit; și este orientat în mod specific către cele care vin cu un cip sau care sunt „fără contact”. Acestea își pot furniza propriile coduri care sunt generate electronic și automat, nu este nevoie să parcurgeți niciun proces.

Locația codului de securitate pe cardurile dvs.

Mulți dintre utilizatori nu știu de unde pot obține codul de securitate pe cardurile lor. Amintiți-vă că acesta este de obicei cele trei sau patru cifre tipărite pe banda de semnături, care se află pe spatele cardului. Nu este în relief, dar este tipărit ca parte a acestuia.

Iată câteva cazuri mai specifice, astfel încât să vă puteți găsi CVV-ul cât mai curând posibil:

– În cardurile American Express, codul de securitate este exprimat în ultimele patru cifre tipărite pe față și in partea dreaptă. Deasupra numărului îl puteți găsi.

– În noile carduri Mastercard și Visa puteți găsi codul de securitate într-un panou separat în partea dreaptă a panoului de semnături. Dar astăzi este vorba de modificarea acestuia pentru a preveni suprascrierea numerelor la semnarea cardului.

– Diners Club, Discover, JCB, MasterCard și Visa sunt câteva dintre cardurile care au un cod de securitate specific din trei cifre. Codul este grupul final care urmează numerele gravate și sunt imprimate pe spatele panoului de semnătură al cardului.

Dacă până acum ați cunoscut alte informații de interes despre codul de securitate card pe care doriți să le partajați cu restul oamenilor, amintiți-vă că ne puteți lăsa un comentariu în partea de jos, spunându-ne experiența dvs.

Sperăm că acest articol ți-a fost de mare ajutor pentru a ști tot ce ține de codul de securitate card pentru a-ți proteja datele cu caracter personal atunci când faci tranzacții. Nu uitați să ne lăsați scorul în partea de jos.

De asemenea, vă invităm să împărtășiți acest articol pe rețelele dvs. de socializare, întrucât în ​​acest fel restul comunității va afla tot ce are legătură cu codul de securitate al cardurilor lor și la ce servește.

Apropo! Înainte de a pleca, vrem să vă recomandăm acestea care vă interesează cu siguranță:

Acestea sunt o serie de conținuturi, în afară de ceea ce ați citit, care ar putea fi interesante pentru dvs. Vă mulțumim foarte mult pentru că ne-ați citit!


Publicat

în

de către

Etichete: