Acasă Card de debit

Card de debit

Referitor la cardul de debit putem spune ca este alimentat de cel ce detine cardul. Poate fi folosit pentru a retrage banii, pentru platile online sau direct la magazin, bineinteles in limita sumei pe care o aveti in cont.

Despre marea diferenta intre cardurile Maestro si MasterCard putem aminti de faptul ca primele sunt carduri de debit iar cele MasterCard sunt de credit sau de debit.

In cele mai multe cazuri, Visa Electron este un produs de debit care se asociaza cardului de salariu.

Aceste carduri Maestro pot reprezenta carduri de debit, dar si Visa Electron. Din motivul acesta, apar unele diferente in ceea ce priveste aria de folosire acceptata.

Stiai ca exista situatii in mediul online sau chiar in diverse hoteluri in care nu poti plati decat cu Visa sau Mastercard?

Visa Electron face mereu verificarea online a sumelor disponibile si nu poate fi utilizat la comerciantii care nu au posibilitatea de a verifica online sumele disponibile in cont (in avion, tren, anumite magazine online etc).

Anumite plati pe internet sunt acceptate numai in cazul cardului Mastercard, asa ca ar fi bine sa arunci o privire mai atenta inainte de a comanda.

Cardul de debit Visa Electron se poate folosi oriunde apare sigla Visa/Visa Electron pentru cumparaturi online, la compercianti si la bancomate pentru numerar atat in tara, cat si in afara. Acest card poate fi utilizat si pentru incasarea salariului.

Cardul Maestro este o modalitate de plata foarte comoda si rapida, eficienta pentru toti cei care au nevoie de efectuarea tuturor operatiunilor bancare, oriunde in lume.

Modalitatea de plata cu Visa este acceptata in toate magazinele ce accepta Visa Electron cat si alte tipuri de carduri. Dar exista si magazine ce acepta doar plata cu cardurile Visa.